Anticonceptie

Anticonceptie vrouw
MEER WETEN OVER

Anticonceptie

Anticonceptiezorg leveren wij aan iedereen; of je nu al vaak of nog nooit in onze praktijk bent geweest. En of je nu wél of nooit bevallen bent, je bent altijd welkom!

Wij plaatsen zelf spiralen in onze praktijk: zowel de koperspiraal ( T-Safe) als de hormoonspiralen (Kyleena en Mirena). Het spiraaltje wordt ook wel ‘Intra-Uterine Device’ (IUD) genoemd en betekent letterlijk ‘voorwerp in de baarmoeder’. Een spiraaltje is een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie, die goed te combineren is met het geven van borstvoeding.

Denk je erover om een spiraal te laten plaatsen? Meld je dan aan via de site of telefonisch.
Na de aanmelding plannen we een gesprek waarbij we bekijken welke spiraal het beste bij jou past en of deze kan worden geplaatst. Als dat het geval is, plannen we de afspraak in en wordt de spiraal besteld. Voorafgaand aan de plaatsing ontvang je nog een email met informatie.

Voordat we de spiraal plaatsen, maken we altijd eerst een echo om je baarmoeder te beoordelen. Hierna wordt de spiraal geplaatst. Daarna maken we een controle-echo. Deze wordt zes weken later herhaald.

MEER WETEN OVER

Verwijderen spiraal

Het verwijderen van een spiraal kan ook in onze praktijk. Het maakt niet uit of je de spiraal bij ons hebt laten plaatsen, voor alleen het verwijderen ben je welkom! Mocht je ook meteen een nieuwe spiraal willen laten plaatsen na het verwijderen, dan kan dit tijdens dezelfde afspraak.

Voor meer informatie over anticonceptie, waaronder de spiralen verwijzen we naar: www.thuisarts.nl of www.anticonceptie.nl

© Verloskundigenpraktijk Leef 2024