Welkom op de website van verloskundigenpraktijk Leef

Of je nu zwanger wilt worden of zwanger bent, bij ons ben je altijd welkom!

Ook voor advies over jouw anticonceptie ben je bij ons aan het goede adres.

Wij zijn er voor jou als zwangere, als (aanstaande) moeder, en voor je partner. Met een team van twee enthousiaste verloskundigen staan wij bekend om onze persoonlijke zorg en begeleiding.
De individuele aandacht is onze kracht en we zijn beiden betrokken bij alles wat er gebeurt in de praktijk.

Ons doel is dat jij en je partner de zwangerschap, bevalling en het kraambed ervaren op een manier die bij jullie past, zodat jullie met tevredenheid terugkijken op deze mooie periode in jullie leven.

Zwanger zijn en bevallen zijn immers gebeurtenissen voor het leven, dat hebben we zelf ook mogen ervaren omdat we allebei moeder zijn en weten hoe belangrijk en bepalend deze periode is!

Maatregelen Coronavirus

Geachte zwangere/kraamvrouw,

 

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt omtrent het coronavirus en/of  de vaccinatie:

De gevolgen van COVID-19 lijken bij een gezonde zwangere vrouw niet anders te zijn (voor zowel het kind als moeder) dan de gevolgen van andere luchtweginfecties, veroorzaakt door andere virussen en die koorts en longontsteking kunnen veroorzaken.  Zwangere vrouwen hebben wel een iets verhoogde kans om in het ziekenhuis of op de IC intensive care  terecht te komen. Het gaat hierbij om kleine aantallen. Extra voorzichtigheid in de behandeling bij zieke zwangere vrouwen speelt hierbij mogelijk een rol. Waardoor artsen uit voorzorg eerder besluiten om opgenomen vrouwen die zwanger zijn op de IC op te nemen.
Voor zover bekend is er geen verhoogd risico op een miskraam of aangeboren afwijkingen, na besmetting met het coronavirus.

Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren met een mRNA-vaccin. mRNA-vaccins zijn de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. In de Verenigde Staten kregen inmiddels meer dan 90.000 zwangere vrouwen een mRNA-vaccin en daarbij zijn geen ernstige bijwerkingen gemeld.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar:

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/zwangerschap

https://deverloskundige.nl/zwanger-worden/subtekstpagina/317/vaccinatie-tegen-covid-19/

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, dan kun je die natuurlijk altijd aan ons stellen. Wij blijven je zo goed mogelijk van zorg voorzien.

Het allerbelangrijkste blijft dat je bij klachten of zorgen ALTIJD contact met ons opneemt!

Hartelijke groet,

Loes en Pascalle